browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Update på My

Posted by on 27. november 2010

Så har My rundet sit ½ år og haster videre mod de 7 måneder. Fornylig er hun blevet målt til at være 70 cm lang og veje 9,6 kilo. En stor pige i forhold til hendes alder. Hun trives gevaldigt og udvikler sig fra dag til dag. Den første tand er begyndt at titte frem, hun er begyndt at pludre i forskellige lyde og bruger tungen meget til at lave pruttelyde og lade savlet boble på læberne. Og savl er der nok af. Savlesmækken bliver skiftet jævnt i løbet af dagen. Nogen gange alledere efter 10 minutter. Tøjet er blevet til en str. 74 og en lille smule i str. 80 da hun er meget lang mellem skulder og skridt. Hun er glad for sit legetøj som bliver banket i gulvet og bordet, og raslet med. Og hun kan godt li´ at lege “borte tit-tit”.  Hun leger meget med sine fødder, især når hun ligger på puslepuden, og enten trækker hun strømperne af ellers sutter hun på dem. Når hun ligger på gulvet vender hun sig efter legetøjet hvis det er uden for rækkevide, men at rulle fra ryg til mave eller mave til ryg har pigebarnet bestemt ikke tænkt sig at gøre. Hun er super tæt på mange gange men vælger den magelige løsning: At blive liggende på ryggen.  Tilgengæld er hun vild med at sidde selv. Hun sidder stolt og rankt, og fanger rangler og andet legetøj i hendes nærhed. Og når hun skal have tøj af og på, sidder hun på puslepuden og strækker armene ind i ærmerne på blusen eller trækker armene ud af ærmerne. Og piller ellers i alt der der lige er inden for rækkevide.

Hun kommer i badekar 2-3 gange i ugen. Og det er ganske ofte et stort hit. Efter vi har anskaffet en gummimåtte til bunden kan hun sidde helt selv og vi skal kun støtte hende hvis hun ser ud til at tippe. Hun pjasker voldsomt i vandet så vi er våde og meget af vandet er på gulvet og skabe, og ikke i badekaret. Badeænderne bliver fanget og gnasket på, mens hun siger lyde der antyder at hun nyder badet, alt imens at øjnene stråler.

My får 5 måltider om dagen, hvor af det kun er sen aften der er en sutteflaske.

  • Til morgenmad får hun grød (havre-, hirse-, hirse-boghvedegrød)
  • Til frokost spiser hun ½ skive rugbrød og noget mos eller 1 skive rugbrød. Pålæg kan være leverpostej, avokadomos, torskerogn, æg, sveskemos, humus.
  • Om eftermiddagen får hun frugtmos (æble og pære) ca.1 dl +1 kiwi/½banan/1 blomme eller hvad der nu er.
  • Aftensmaden består af kartoffel/ris/pasta, kød eller fisk, andre grøntsager så som ærter, majs, gulerødder, pastinak, brocoli, grønne bønner, avokado, jordskokker. Gerne spiced lidt op med enten løg eller hvidløg og en sjat god olie. Hun er begyndt at tykke på maden så enten skal den være i meget små bløde stykker eller bare moses groft.
  • Sen aften er det så 200-240 ml erstatning på flaske.
  • Til måltiderne drikker hun pænt af koppen og det er vand, sødmælk eller erstatning.

Hun lader til at være glad for maden og spiser ufortrødent af de nye fødevarer der serveres for hende både med ske og gaffel. Vi skal til at prøve endnu flere forskellige grøntsager, frugter og andet af. Har hørt at det er omkring 7-8 måneders alderen at alt skal prøves af for at mindske kræsenhed senere i livet. Om det er sandt eller ej ved vi ikke, men vi kan jo ligeså godt forsøge.

Hun sover stadig pænt om natten, gerne 10-11 timer i streg, kun afbrudt af godnatflasken. Hvis hun falder i søvn ved 20-tiden vækker vi hende som regel ca.21.30 hvor hun bliver skiftet og får flaske. Hun er heldigvis let at putte igen og nogen gange sover hun allerede når de sidste dråber bliver suget ud af flasken. Men hun kan også finde på at holde sig vågen til 20.30-21.00 og så er det flaske og godnat. Igen uden problemer. Synes det er sjældent  vi skal ind og give sutten efter hun er blevet lagt. Dog skal hun lige trækkes på ret køl og have dynen på igen når vi går i seng.

I løbet af dagen er det meget forskelligt hvor meget hun får sovet. Som regel  bliver det til et sted mellem ½-1½ time om formiddagen og 1-3 timer om eftermiddagen. Dette udendørs i barnevognen. Og har hun en god dag tager hun også lige en powernap inden aftensmaden.

Hun er ofte med til spejder og det går ganske fint. Hun tilpasser sig godt der hvor hun er og er let at overdrage til andre mennesker hvis vi lige skal bruge begge hænder. Heldigvis lader det også til at der er mange hænder der gerne vil holde hende. Bare hun kan leveres tilbage til os når hun bliver knotten.

Vi elsker My og hun smiler, griner, føler, rører og smager på alt. Legetøj, hænder, fødder, vores ansigter og hænder, sofaen, tapetet, tæppet, gulvet kort sagt ALT.

Til sidst skal nævnes at mor er startet på arbejde igen, hvilket er skønt, og det er nu far der er der hjemme sammen med lille prut. Det lader til at de hygger sig. Til januar skal hun starte i dagpleje. Forhåbentlig her i Almind, men det ved vi nok først ganske kort tid inden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *