browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Julefred og julefryd

Posted by on 27. december 2010

Så er vi kommet over julen men julefreden eksisterer stadig i det lille hjem. Søndag før jul blev alle julegaver købt og farmor/oldemor fik julebesøg. Mandag gik med besøg hos morfar i Flensborg og på hjemvejen et smut forbi mormor i Aabenraa til aftensmad. Sneen gjorde at vi sneglede os hjem med ca. 40-60 km/t på motorvejen. Men hjem kom vi og  i god behold. Tirsdag var vi på besøg hos Mys dagplejemor Tove. hun er en sød dame og My skal nok få det godt der. Hun gik i hvert fald straks ombord i alt legetøjet og havde ikk tid til at virke utilpas. Det er jo bare dejligt, især når vi kører lige på og hårdt den 3.januar når hun starter. Onsdag blev det sidste julemad handlet ind og der blev drukket eftermiddagskaffe hos de “unge” i nr. 34. Om aftenen pyntede vi juletræet og efter lidt snakken for og imod nåede vi frem til en måde at få det pyntet på.  Torsdag tog far på arbejde og My og mor hyggede sig hjemme. Onkel Andreas skulle have været på besøg, men pga vejret kom han ikke så vi spiste risengrøden selv og slappede af på sofaen. Gaverne blev lagt under træet. Nøj der var mange. De fleste til My.

 

Fredag, Juleaftensdag, kom Majkens bror Tomas og hans 2 drenge på 8 og 5. Frokost med sild, varm leverpostej og bacon, æg og hvad dertil hører blev indtaget og bagefter tumlede drengene i sneen, indtil der var julekalender og æbleskiver. Om eftermiddagen blev der leget med lego, set disney juleshow, lavet mad hygget og snakket. Og der blev også smugkigget på gaverne.

Aftensmaden blev serveret og det passede med at My også kunne spise med. Hun kunne godt li fars sovs. Menuen bestod ligesom sidste år af: oksemørbrad stegt som vildt, brune og hvide kartofler, waldorfsalat og en rigtig god fløde- bacon sovs. Til dessert ris a la mande og det var My der fik smuglet mandlen i hånden af sin mor.

Så blev der danset om juletræet og sunget, utroligt hvor gode børn er til at huske teksten til samtlige julesange. My sad på onkels arm og fulgte lystigt med i dansen. Og endelig blev det tid til gaver. det var vist meget godt for drengene var ved at revne af nysgerrighed. Gustav og Magnus hentede på skift en pakke, og magnus læste alle til og fra mærker. En efter en blev gaverne pakket op og My nåede et par stykker inden hun fik godnat-flaske og blev puttet. Men det er jo papiret der er mest interessant i hendes alder. My og hendes far havde været kreative og lavet fine fod og håndaftryk i gips til mor. Far fik sin stegeso som han længe har snakket om og My fik nyt legetøj.

Drengene faldt i søvn i stuen og efter en irsk kaffe var det godnat for . Klokken  var også blevet midnat. Næste morgen stod My og mor op, spiste morgenmad og fik pakket legetøjet ud af æsker så det rigtig kunne blive udforsket. Efter morgenmad med gæsterne kørte de hjemad, og resten af juledagene er gået med ren og skær afslapning på sofaen, film kiggeri og hygge.

Her mandag morgen er vi startet stille og roligt med at prøve at blive vasket, skiftet ble og få tøj på inden morgengrøden. For sådan bliver det jo også i dagplejen. Det er gået fint og kan høre at hun nu er vågen efter hendes formiddagslur. Mads læser i den bog han fik til jul så ham har vi næsten ikk set siden han begyndte på første side.

Resten af ugen går med diverse besøg både her og der, indkøb, hygge og til sidst nytår sammen med mødregruppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *